Rijnkade 155, Weesp - 0294 483 284 - info@altijdmoe.nl  

Over Energy Control

op deze pagina: wat is Energy Control? - synergie - sfeer - korte geschiedenis

wat is Energy Control?

Energy Control is een behandel- en trainingscentrum dat zich richt op drie schijnbaar verschillende aandachtsgebieden:

ga naar bovenkant pagina

synergie

Bovengenoemde aandachtsgebieden mogen dan wel zeer uiteenlopend lijken, in de behandelmethode van Energy Control verschillen ze weinig van elkaar. Overeenkomsten zijn dat al onze cliënten op een serieuze manier bezig zijn met het vinden of bewaren van een gevoelig evenwicht tussen ontspannen en inspannen . Vandaar 'Energy Control' - wat immers energiebeheersing betekent. Hierover meer op de pagina De Energy Control methode.

ga naar bovenkant pagina

sfeer

Door het gemêleerde gezelschap van cliënten, is de sfeer in ons centrum serieus en toch ongedwongen. Serieus, omdat er een belangrijke medische component aan de behandelingen zit, ongedwongen , omdat er geen prestatiedrang heerst. Er is dus geen 'competitie om de strakste buik' en andere overdreven aandacht voor uiterlijk, zoals op de sportschool vaak het geval is.

ga naar bovenkant pagina

korte geschiedenis

Energy Control - eerder bekend onder de naam AT-team - opende op 1 mei 2001 de deuren van haar behandelcentrum in Weesp. Oprichtsters zijn Stans van der Poel en Désirée Schoordijk. Hoewel Energy Control pas kort in deze vorm bestaat, is het centrum resultaat van veertien jaar ontwikkeling door Van der Poel. Zij was in die periode verbonden als longfunctielaborant en inspanningsdeskundige aan ziekenhuis Gooi Noord in Blaricum en het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast begeleidde zij vele sporters en ontwikkelde ze diagnose-apparatuur. Hierover meer op de pagina Apparatuur. Diagnose met deze apparatuur vormt - na de mondelinge intake - de eerste stap in de behandeling door Energy Control. De apparatuur wordt trouwens ook aan andere instellingen verkocht.

 

ga naar bovenkant pagina